tisdag 23 augusti 2011

Samtal med Adecco!

Idag har en rekryterare från Adecco ringt mig och haft ett samtal. Mycket givande! Det var verkligen skönt att kunna få lite svar på hur det kan komma att se ut till hösten! Hon sa i alla fall att för oss sjuksköterskor är det inga problem och vi bor gratis. Däremot för Angelica blir det svårare... Eftersom hon måste jobba med någonting annat, tillhör hon inte samma del av Adecco, dvs. hälsa, och de erbjuder inte gratis boende för de inom andra områden. Vi kommer alltså inte kunna bo ihop. Troligtvis får jag och Maria bo tillsammans i ett kollektiv med flera andra sjuksköterskor. Så hur vi ska lösa detta, det får vi se. Visst, det är ju inget måste att vi ska bo ihop alla tre, men självklart roligare och enklare. Men om vi bor i samma stad kanske det ändå kan funka bra!

Nu till lite info om Adecco! De verkar ha bättrat sig efter det yrväder som varit kring dem med outbetalda löner osv. Är inte riktigt insatt, men det lät i alla fall bättre idag än vad jag hade räknat med!
Adecco går nu mera efter någon slags minimilön, en tarifflön, som ligger på 178 NOK i timmen, vilket i svenska kronor motsvarar ca 205 SEK med dagens valutakurs. Helt ok för min smak! I timlönen är inte semesterersättning inkluderat, alltså blir det 10,2 % extra på timlönen.
OB 54 NOK/tim, ca 64 SEK, utbetalas från kl 17 till 07.
Helgtillägg är 35 NOK, ca 40 SEK, och utbetalas från kl 00.00 lördag till söndag 24.00.
Om man jobbar helgpass mellan kl 17 och 07 ges dubbelt tillägg, dvs. 89 NOK/tim (102 SEK).

Det blir en timanställning och vi får jobba max 48 timmar/vecka + 10 timmar övertid. Troligtvis blir det väl 2-3 avdelningar man får hoppa runt mellan och hon påpekade att man måste vara flexibel, särskilt på de större sjukhusen. Det blir bredvidgång några pass och sedan får avdelningen se hur de tycker att det fungerar, om man klarar av det och om de vill ha en tillbaks osv. Men det hoppas vi såklart!

Tycker som sagt det låter mycket bra än så länge! Ska skicka in papper som behövdes och som det ser ut nu blir det alltså en tripp till Bergen i oktober! Spännande!

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ledsen att jag inte såg din kommentar på min blogg (jakobochsofie.se) førræn nu. Jag får mail nær det kommer kommentarer men det hær mailet verkar ha varit vældigt sent :)
    Grattis till Norge-jobb! Har du skrivit under kontrakt æn? Jag åker ju før Dedicare och ær jættenøjd! Men tyværr har det blivit vanligare i Norge att man inte får jobba så mycket øvertid, pga "Adecco-skandalen". Jag trivs så bra hær att jag funderar på att søka en tjænst på sjukhuset (Ahus) och stanna rætt længe. Alla ær supertrevliga och ær man bara trevlig och hjælpsam så ordnar sig det mesta. Nervøst i børjan såklart men kom ihåg att dubbelkolla tex nær du ska børja, var nycklarna till boendet ska ligga osv. Kan lætt bli fel på såna saker. Lycka till! /Sofie

    SvaraRadera
  2. Hej! Kul att du trivs i Norge! Skönt att höra några lugnande ord, haha. Jag måste erkänna att jag är rättså (eller väldigt) nervös med tanke på att jag inte har så mycket erfarenhet när vi åker, men jag hoppas att jag ska klara det bra ändå! Måste våga chansa känner jag :)
    Jag har inte skrivit under något kontrakt än, ska ha intervju över telefon imorgon :) Har du fått vara runt på flera olika avdelningar?

    SvaraRadera