onsdag 9 november 2011

Från Ulriken till Flöyen!

Igår var jag, Anna och Maria redo för att gå på tur. Vi hade förberett med matsäck och var taggade för en härlig dag med underbar utsikt. Vädret skulle vara sol sol sol, hela dagen, och alldeles vindstilla. Perfekt!

När vi går hemifrån kl 10 är det mulet och kallt. Det ligger en tjock dimma över byn och vi såg inte ens Ulrikens topp, vilket vi annars gör från vårt hem. Jaha... Tråkigt.. Men, vi började gå upp mot Ulriken och tänkte att vi i alla fall går upp dit, så får vi väl utvärdera sen och se hur vädret blir. Dimman kanske lättar tänkte vi... Men nä, dimman låg tjock när vi gick upp för den extremt branta backen upp till parkeringen nedanför Ulriken. När vi började gå och titta oss omkring, ser vi att solen tittar fram på trädtopparna! Dimman kanske börjar lätta nu sa vi och fick ny energi :)


Det finns olika vägar att gå upp till Ulrikens topp som ligger 643 meter ovanför havet. Vi valde den svarta, så i stället för att gå runt och upp, gick vi rakt upp. Vissa ställen var så branta att det fanns räcken att hålla sig i, haha. Skitkul och underbart vackert!




Efter cirka 1 timme var vi uppe på Ulrikens topp där vi firade med varm choklad och lite mellanmål. Härligt! Dimman låg fortfarande tjock över byn, men uppe på fjället sken solen och det var alldeles vindstilla. Njutning!

Enligt norrmännen tar turen mellan Ulriken och Flöyen 4 timmar, men norrmännen är väl lite mer vana att vandra på fjällen. Dessutom äter dom ju inte lunch... ;) För oss tog det liiite längre tid... Hrm.. Vi pausade ju två gånger och hade inte rikigt samma tempo som de andra norrmännen. Vi blev omkörda ett par gånger, både av de som gick och av de som sprang(!).. Så klockan 17.30 var vi tillslut framme vid Flöyen där banan går ner till centrum och vi var helt slutkörda när vi satte oss i den. Det kändes som vi hade tagit galet lång tid på oss, men när vi räknade bort våra pauser tog det nog 5 timmar totalt. Så gaaanska godkänt ändå tror jag?







2 kommentarer:

  1. Hej!
    Har en fråga till en syster. Har du själv samma problem kanske eller kollegor med problemet stopiskt eksem? Hur klara de av jobbet med all handsprit och tvättning? Tacksam för ett svar. Mvh / Frida

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Sjuuukt vackra bilder!!
    Mvh Marja

    SvaraRadera