lördag 7 maj 2011

Besparingar på rätt ställe.... Eller?

Landstinget i Blekinge tar till nödåtgärder för att spara pengar. Nu mera är det läkarordination på Vichyvatten och inga osötade kaffebröd serveras. Det är ju 260 miljoner som ligger back, så det är ju självklart bra att spara. Frågan är bara om sparandet görs i rätt ände? Visst, man kanske inte behöver dela ut Loka/Vichy till var och varannan patient flera gånger om dagen, men hallå... Helt ärligt, hur mycket kan det spara in? Lär ju inte vara den största andelen det står för. Kan vara ett smart drag att sluta med hyrläkare t ex, har hört att de tjänar cirka 17 000 kr/dygn. Dock inte helt säker på detta, men hyrläkarna är galet dyra. Kul att tjäna mer eller lika mycket på ett dygn som en sjuksköterska gör på en hel månad! Sjukt. Och så ska vi spara på Vichyvatten.... Som sagt. Kanske fel ände att dra i...

Jaja... Igår var jag och Maria duktiga. Först morgonpromenad, sen uppsatsskrivande och sen handlade vi till examensfesten! Vi handlade nästan allt som behövs, allt från plastglas till marschaller och pappersdukar! Bara lite snacks, efterrätt och sånt kvar nu, men det får ju vänta tills det är dags.

För övrigt har jag utvecklat någon form av pollenallergi (min egen diagnos), nyser och snorar hela tiden. Imorse kliade ögonen massor och jag var helt igentäppt.. Tog en allergitablett och ögonen blev bra men inte näsan. Och så har det varit heeela dagen. Tröttsamt! Har ju märkt senaste tiden att jag varit känslig mot katterna också, så har tagit allergitablett ibland ändå. Men nu har det verkligen blivit ännu värre. Kanske dags att boka tid för pricktest?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar