tisdag 10 maj 2011

Vilken dag!

Vilken dag det varit idag! Har verkligen varit igång hela dagen och givande har det varit dessutom!
Imorse vart det styrketräning 6.30, sen uppsatsskrivande som vanligt. Har inte mycket annat för mig, haha. Jag och Maria träffar varandra mer än vad vi träffar våra kära pojkvänner, men det är väl bara att gilla läget. Kan ju ha sina fördelar det med. Har fått magkatarr på köpet också, får väl skylla på att jag inte varit alldeles för snäll mot min mage senaste tiden.

Ikväll var vi på informationskväll på BTH där bland annat Landstinget berättade lite om sin verksamhet. Vi fick lite information om hur de organiserar om för att förbättra arbetet. Bland annat sker det omorganisering för att effektivisera och förbättra omklädningsrummen och klädskåpen så att det ska bli lättare att få tag i ett klädskåp när man börjar en anställning och att man ska ha sitt omklädningsrum nära avdelningen. Herregud.

En annan sak som genomförts för att effektivisera arbetet är inom operation är att ha allt material nära till hands. Känns inte detta som en ganska logisk grej? Nej nej, nu var det effektivt arbete och allt som behövs finns nu inne på op-salarna eller i skåp utanför så det finns nära. Herregud igen. Krävs det ett geni för att inse att det är ganska bra att ha det så? Tydligen hann dom nu med 160 (eller om det var 130) fler operationer nu än vad de gjorde innan förändringen. Herregud en tredje gång. Vem förvarar knivar i vardagsrummet när de behövs i köket? Är det inte en självklar sak att ha rätt plats på rätt ställe där de förmodligen behövs?
Blir så trött alltså. Men vad vet jag, det kanske är superkrångligt att förstå..?

Över till en roligare sak under informationskvällen. En kille som hette Arvid kom från ett företag som heter Ung Omsorg och han var verkligen inspirerande! Han och två kompisar driver tillsammans Ung Omsorg som riktar sig till ungdomar som vill arbeta inom äldreomsorgen. "Ung Omsorgs verksamhet syftar till att förbättra den sociala omsorgen på äldreboenden. Våra anställda ungdomar åker i grupp ut till äldreboenden några timmar i veckan för att hjälpa de äldre i deras tillvaro, exempelvis genom att ta promenader med rullstolsbundna äldre som inte klarar att förflytta sig själva och annordna aktiviteter för de äldre i form av allsång, sällskapsspel, fikastunder och liknande samt bistå de äldre i dessa aktiviteter, exempelvis upprepa ord för de som hör dåligt, utföra finmotoriska rörelser som t.ex. att placera ut bingobrickor." http://www.ungomsorg.se/
Gå gärna in och läs mer! Jag blev jätteglad över att höra detta och något som verkligen är kul är att killarna är 22-23 år gamla. En idé som blev ett mindre projekt som tillslut blev ett stort företag. Häftigt!

Oooooch, en annan kul sak! Har fått min klänning idag och den är sååååå snygg! Älskar den! Till och med snyggare än på bilden! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar