måndag 10 oktober 2011

På plats i Bergen!

Dagen vi väntat på kom tillslut.. Imorse 9.30 lyfte planet från Ronneby mot Arlanda, för att därifrån ta oss vidare till Bergen. Resan gick kanon och allt flöt på bra! Vi tog flygbussen och fick hjälp av en jättesnäll busschaufför som sa vilken hållplats vi skulle av vid för att lättast hitta till Inndalsveien där vår lägenhet ligger. När han ropade ut hållplatsen sa han "Nästa hållplats Danmarksplass, och det är den hållplats som är närmst Inndalsveien" :) Sen fick vi hjälp med våra väskor, vi hade två var, och han frågade skrattande "ni ska stanna ett tag va?" och förklarade sedan vilket håll vi skulle åt. Så härligt!

Vädret vi hade räknat med var regn, regn och regn. I stället var det inte alls regn, men när vi åkt en stund med bussen öppnade sig himlen och regnet började ösa ner. Sen dess har det regnat till och från, både mycket och lite. På vägen från bussen gick vi som två packåsnor, med 53 kg packning var (plus handbagage på typ 6 kg), fick be om ytterligare vägbeskrivning och tillslut hittade vi rätt! Synd var dock att det inte fanns en hiss, var rätt genomsvett efter två våningar...

Imorgon ska jag och Maria ta en promenad till stan, kolla runt lite och fixa skattekort, sen måste vi ringa vår kontaktperson och prata lite om hur veckan ser ut. Tror detta kommer bli skitbra :)
Ska försöka lägga upp lite foton imorgon också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar