torsdag 21 april 2011

SOS-samtalet som gick helt fel...

SOS-samtalet som Emil Linnell ringde 30 januari finns nu upplagt på nätet, bland annat på Aftonbladet. Det är så fruktansvärt att läsa, jag kan bara försöka föreställa mig den panik han uttryckte i telefonen.. Så tragiskt och jag hoppas verkligen att hans anhöriga mår okej trots omständigheterna. Han blev bara 23 år.. Jag fattar inte hur denna sjuksköterska tänkte och resonerade. Tydligen har sjuksköterskan tidigare fått klagomål:
"Den manliga sjuksköterskan hade flera års erfarenhet av vårdarbete och hade jobbbat hos SOS-alarm i över ett år. Flera gånger hade felaktigheter i hans arbete, så kallade avvikelser från rutinerna, rapporterats till SOS Alarm.  Enligt SOS Alarm bröt sjuksköterskan mot alla riktlinjer när han vägrade att skicka ambulans trots upprepande vädjanden från den dödssjuke 23-åringen.
-Riktlinjen är mycket enkel - den som har medicinskt behov ska få ambulans, säger Fredrik Bergengård, presstalesman på SOS Alarm." (http://mobil.svt.se/2.27055/1.2403026/flera_anmalningar_mot_sparkade_skoterskan)

Fruktansvärt. Finner inga ord..

1 kommentar:

  1. Sånt som händer när företaget som äger SOS-alarm trycker på om att "det blir för dyrt att skicka ambulans titt som tätt": http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sos-alarms-grundare-kritisk-till-att-foretaget-blivit-kommersiellt_6176479.svd

    /R

    SvaraRadera